Kajaanin ammattikorkeakoulu aloittaa sairaanhoitajakoulutuksen Pyhäjärvellä

Kajaanin ammattikorkeakoulu aloittaa sairaanhoitajakoulutuksen Pyhäjärvellä ensi syksynä. Järjestelyissä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa on mukana myös Pyhäjärven kaupunki ja Ppky Selänne. 

Kolme ja puoli vuotta kestävä sairaanhoitajatutkinto toteutetaan monimuoto-opintoina. Opinnot alkavat syksyllä 2022. Opinnot on suunniteltu niin, että ne voidaan toteuttaa työnohessa ja opinnoilla pyritään takaamaan ammattitaitoisten sairaanhoitajien kouluttaminen. Opinnot suoritetaan verkko-opetuksen ympäristöjä hyödyntäen. Lähiopetusta on Pyhäjärvellä noin kahden viikon välein ja lisäksi opintoihin kuuluu opiskelua KAMKin simulaatioympäristössä kaksi päivää lukuvuodessa.

Rehtori Matti Sarén on tyytyväinen, että korkeakoulututkinnon voi suosittaa omalla kotipaikkakunnalla, koska aina opintojen perässä muuttaminen ei onnistu työn ja elämäntilanteen vuoksi.

”Olemme kehittäneet pitkäjänteisesti mallia, jossa alueen tarpeista lähtevää, ammatillista korkeakoulutusta voidaan tuottaa suurien kaupunkien lisäksi pienemmissä kaupungeissa. Olemme iloisia uudesta yhteistyöstä Pyhäjärven ja Selänteen kuntayhtymän kanssa. Haluamme olla jatkossakin rakentamassa entistä saavutettavampaa ja kattavampaa korkeakoulutusta koko Suomeen.” kertoo rehtori Matti Sarén.

”Selänteen alueella haluamme olla vahvasti kehittämässä hoitotyön koulutusta ja mahdollistaa uralla etenemisen ja opiskelun lähellä kotipaikkaa” kertoo terveys- ja vanhuspalveluiden johtaja Hannele Koski.

Haku Pyhäjärvellä alkavaan sairaanhoitajakoulutukseen on 16.-30.3.2022. Koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi

Lisätietoja: KAMK
Minna Hökkä 
koulutusjohtaja
p. 044 7157078
minna.hokka(@)kamk.fi

Matti Sarén
Rehtori
p. 044 7101 600
matti.saren(@)kamk.fi