TeleQ takaisinsoitto palvelu laajenee videopuheluksi

TeleQ palvelu laajenee päivystyksen ja kiireettömän ajanvarauksen numeroissa. Näissä numeroissa otetaan käyttöön videopuhelu mahdollisuus asiakkaan ja ammattilaisen välillä. 

Tavallinen puhelu on mahdollista muuttaa videopuheluksi, jolloin kommunikaatio kaikkien osapuolten osalta tehostuu ja asiakas voi sen sijaan näyttää vaivan kuin yrittää kuvailla sitä. Monesti hoidontarpeenarvioinnin yhteydessä asiakkaan näkeminen on ensisijaisen tärkeää, koska on helpompi selvittää, mitä ongelma koskee tai määrittää asian kiireellisyys. Hoitoon ohjaaminen ja sen aloittaminen on nopeampaa ja samalla voidaan vähentää turhien käyntiä määrää.

Videopuheluun on mahdollista liittyä älypuhelimella tai kannettavalla tietokoneella/pöytäkoneella, jossa on kamera ja mikrofoni. Puhelimeen asiakkaalle lähetetään tekstiviesti linkki, jonka kautta liitytään videopuheluun tai koneella liittyessä sähköpostiosoitteeseen. 

Asiakkaat voivat ladata TeleQ Video Care ohjelman valmiiksi puhelimeen App Storesta tai play kaupasta. Hae sovellusta nimellä video care.