Eroneuvola

eroneuvola

Voit ottaa yhteyttä eroneuvolaan kun mietit eroa, olet eroamassa tai olet eronnut ja sinulla on alaikäisiä lapsia.

Eroneuvolan työntekijät tapaavat eroa pohtivia, eronneita ja uusperheessä eläviä lapsiperheen vanhempia ja lapsia, jotka kaipaavat tietoa, palveluohjausta tai keskusteluapua eroon liittyvissä asioissa.

Eroneuvolassa voidaan myös tehdä lasten huoltoon, asumiseen ja elatukseen liittyvät sopimukset.

Eroneuvola tarjoaa perheasioiden sovittelua. Perheasioiden sovittelulla pyritään estämään erimielisyyksien kasvaminen vanhempien välisiksi jatkuviksi kiistoiksi ja riidoiksi.

Sovittelijat tarjoavat tukea ja apua vanhempien välisen yhteistyön edistämiseksi. Tällä pyritään vahvistamaan lapsen oikeutta molempiin vanhempiin sekä tasapainoiseen ja turvalliseen arkeen. 
Sovittelussa voidaan keskustella kaikista niistä kysymyksistä, joita lapsen asioiden järjestämiseen liittyy ja joista vanhempien on vaikea keskenään päästä yksimielisyyteen.

Parisuhteen päättyminen on muutostilanne kaikille perheenjäsenille. Vanhempien ero heijastuu aina myös lapsen elämään. Lapsen hyvinvoinnin turvaamiseksi, on vanhempien hyvä eroa pohtiessa tai eron jälkeen hakea apua oman selviämisen tueksi sekä vanhemmuuden haasteisiin.

Vanhempien välinen yhteistyö ja sovinnollisuus eron jälkeen tukevat lapsen sopeutumista muutoksiin. Eron herättämien tunteiden läpikäyminen tekee eroon sopeutumisen ja eron jälkeisen elämän aloittamisen helpommaksi myös vanhemmille itselleen.

Eroneuvolan tavoitteena on tukea jatkuvaa hyvää vanhemmuutta, vähentää erokonflikteja, huoltajuusriitoja ja menetettyjä vanhemmuuksia.

 

 

 

 

Yhteystiedot

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi [at] selanne.net

Palvelupäällikkö
johtava sosiaalityöntekijä
Sirpa Pengerkoski
puh. 044 4457 943

Ajanvaraus

sosiaalityöntekijä / lastenvalvoja
Elisa Ollila
puh 040 3008 231