Olet tässä

Etävastaanotto

Etävastaanotto on verkossa tapahtuva vastaanotto, jossa ammattilainen ja asiakas kohtaavat videoyhteyden välityksellä. Etävastaanottokäynnit soveltuvat voinnin seurantaan, kontrollikäynneille ja tilanteisiin, missä ei tarvita fyysistä tutkimista.

Jos sinua hoitavassa/palvelevassa yksikössä on etävastaanotto käytössä, saat siitä tietoa hoitoa toteuttavasta yksiköstä. Tässä vaiheessa etävastaanottoja voidaan toteuttaa mm. seuraavissa toiminnoissa: lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotot, fysioterapeutin, puheterapeutin ja toimintaterapeutin vastaanotot, perheneuvolan vastaanotot, psykologien tai psykiatristen sairaanhoitajien vastaanotot sekä sosiaalihuollon palvelut, kuten lapsiperheiden sosiaalipalvelut, aikuissosiaalityö, vammaispalvelut ja perheoikeudelliset palvelut.

Etävastaanoton toteutuksesta sovitaan puhelimitse tai vastaanottokäynnin yhteydessä. Etävastaanottopalvelu toteutetaan Video Visit palvelussa ja tiedot ovat siellä suojattuja.

Mitä laitevaatimuksia etävastaanotolle edellytetään?

Varmista etukäteen, että sinulla on sovittuna etävastaanottoaikana käytössäsi tietokone, tablettitietokone tai älypuhelin. Varmista, että laitteessa on toimiva kaiutinmikrofoni, kamera sekä internet-yhteys. Jos käytät kuulokkeita, varmista kuulokkeiden toimivuus. Etävastaanoton aikana on suositeltavaa olla rauhallisessa ympäristössä, jossa yksityisyytesi on turvattu.

Etävastaanoton toteutuksessa laitteisiin ja tietokoneen internet selaimeen liittyy seuraavia suosituksia:

  • Windows tietokone yhteyttä käytettäessä suositellaan käyttämään Google Chrome tai Modzilla Firefox internet selainten uusinta versiota.
  • Mac-tietokone yhteyttä käytettäessä suositellaan Google Chrome tai Safari selaimen käyttämistä.

Jos liityt mobiililaitteella:

  • ​Tarvitset maksuttoman VideoVisit Live Meet sovelluksen, jonka saat ladattua Google Play- kaupasta tai App Storesta. Lataa sovellus ennen tapaamiseen liittymistä. 
  • Liity tapahtumaan linkistä, joka on saamassasi sähköposti kutsussa.

Alla olevasta linkistä pääset testaamaan oman yhteyden ja äänilaitteiden toimivuutta (avaa Chromella tai Firefox-selaimessa). 

Etävastaanoton testaus

Mitä on hyvä huomioida toteutuksessa?

Etävastaanottokäynti on luottamuksellista hoitoa ja verrattavissa perinteisesti toteutettuun vastaanottokäyntiin. Huomioi seuraavat asiat turvallisen etävastaanoton toteutumiseksi:

  • Varmista, että kuvallinen henkilöllisyystodistuksesi on lähettyvillä. Henkilöllisyytesi varmistetaan etävastaanoton aluksi.
  • Etävastaanottotilan tulee olla rauhallinen.
  • Etävastaanottotapahtumassa voi olla mukana myös muita läheisiäsi, sovi tästä etukäteen ammattihenkilön kanssa, kun teette etävastaanoton aikavarausta.

Sovi ammattihenkilön kanssa, miten osa hoidostasi/palvelustasi toteutetaan videovälitteisesti ja mitä hyötyjä siitä on. Etävastaanotto sovitaan ennakkoon kuten perinteiset vastaanotto-/asiakaskäynnit.

Miten toimitaan, jos sovittu videoneuvotteluyhteys ei toimi?

Jos videoneuvotteluyhteys ei jostain syystä onnistu, esim. kuva ja ääni eivät välity, hoitava henkilö on yhteydessä sinuun puhelimitse. Joskus toimivan yhteyden saamiseksi tarvitaan yhteyden katkaiseminen ja etävastaanotolle uudelleen liittyminen.

Tietosuoja

Video Visitin tietosuojaselosteesta löydät tietoa Video Visitin henkilötietojen käsittelystä. Selänteen Sosiaali- ja terveyspalvelujen tietosuojaselosteesta löydät tietoa potilas-/asiakastietojen käsittelystä.

Alla olevasta linkistä pääset testaamaan oman yhteyden ja äänilaitteiden toimivuutta. (Avaa Chromella tai Firefox-selaimessa) Etävastaanoton testaus

Tutustu etävastaanoton ohjeisiin: Ohje asiakkaille