Olet tässä

Ikääntyneiden palvelut

Ikääntyvien palvelut ovat Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen alueella monipuolisia. Painopisteemme on ikääntyvien kotona annettavissa palveluissa ja tavoitteenamme on, että jokainen Selänteen alueen ikäihminen voisi asua turvallisesti kotonaan mahdollisimman pitkään. Tavoitteenamme on myös, että ikäihmiset voisivat elää hyvää elämää toimintakyvyn rajoituksista huolimatta.

Näihin tavoitteisiin pohjaten järjestämme paljon ennaltaehkäisevää palvelua ja kotikuntoutusta sekä ns. matalan kynnyksen palveluita. Erilaiset tukipalvelut, toimintakyvyn tukeminen, teknologia turvallisen kotona asumisen lisäksi sekä digitaaliset tukipalvelut ovat osana palveluntuotantoamme. 

Lue lisää digitaalisista tukipalveluista KotiTV:stä , joihin ikäihmiset voivat osallistua. Koti TV tarjoaa televisiosta ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä joka arkipäivä klo 11-13. 

Voit tutustua myös Ppky Selänteen alueen yksityisiin palveluntuottajiin Parastapalvelu-sivustolla. Sieltä löydät apua niin asiointi-, ulkoilu- ja saattajapalveluihin, kotityöpalveluihin, pihatyöpalveluihin, siivouspalveluun, omaishoidon vapaaseen, erilaisiin kuntoutuksiin, hoitoihin ja fysioterapiaan. Tutustu alueen palveluntuottajiin.

Varsinaisen kotihoidon lisäksi Selänteen alueen kunnissa on tarjolla erilaisia tukipalveluja, kuten ateriapalveluja, turvapalveluja ja vaatehuoltopalveluja sekä muita kotona asumista tukevia palveluja, kuten omaishoidontukea, muisti- ja seniorineuvolatoimintaa, perhehoitoa, päivätoimintaa ja vuorohoitoa, joista tarkempia kuntakohtaisia tietoja saa palveluohjaajalta.

Kun asiakkaalla ilmenee tarvetta palvelujen lisäämiselle, hän tekee pyynnön palveluohjaukseen. Asiakkaalle tehdään palvelutarpeen arviointia ja yhdessä asiakkaan ja läheisten kanssa suunnitellaan palvelujen tarve ja toteuttamisen muoto. Tarvittaessa tehdään hakemus tehostettuun palveluasumiseen, vuorohoitoon, päivätoimintaan, omaishoidon tukeen, perhehoitoon jne. yhdessä palveluohjaajan kanssa.

Selänteen ikääntyvien palveluohjaus puh. 040 180 8954 avoinna klo 8-21.

Arkisin ennen klo:15 jätetyt takaisinsoittopyynnöt vastataan pääsääntöisesti saman päivän aikana. Klo 15 jälkeen soitettuihin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivänä.

Yhteystiedot

Selänteen ikääntyvien palveluohjaus puh. 040 180 8954 avoinna klo 8-21.

Arkisin ennen klo:15 jätetyt takaisinsoittopyynnöt vastataan pääsääntöisesti saman päivän aikana. Klo 15 jälkeen soitettuihin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivänä.

Digitaaliset tukipalvelut

KotiTV

 

Vanhuspalveluiden suunnitelma 2022-2025