Olet tässä

Influenssarokotus

Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Ppky Selänne tarjoaa influenssarokotuksia massarokotuksina ilman ajanvarausta sekä netin kautta ajanvarauksella.

Influenssarokotukseen voi tulla ajanvarauksen kautta tai hakeutumalla ajanvarauksettomaan massarokotukseen. Ajan influenssarokotukseen voi varata sähköisessä ajanvarauskalenterissa paikkakunnittain. Valitse oma paikkakuntasi ja aloita ajan varaaminen. Vapaana olevat rokotuspäivät vapaine aikoineen ovat nähtävillä. Huomioi, että samassa ajanvarauskalenterissa on näkyvillä myös koronarokotus aikoja, joten valitse huolellisesti oikea rokotus.

Ajanvaraus Haapajärvi

Ajanvaraus Pyhäjärvi

Ajanvaraus Reisjärvi

Jos haluat tulla ajanvarauksella etkä pysty käyttämään nettiajanvarausta, voit soittaa tiistaisin klo: 9-14 välillä 2.11 alkaen, puh 044 770 0702, kuuntele ohje ja valitse numero 2 rokotukset, ja sinulle soitetaan takaisin.

Massarokotukset ilman ajanvarausta:

Haapajärvi: kaupungintalo / neuvola, Kirkkokatu 2

ma 22.11 klo:9-15.30, sukunimen alkukirjain A-J

ma 29.11 klo:9-15.30, sukunimen alkukirjain K- O

pe 10.12 klo:9-15.30, sukunimen alkukirjain P-Ö

Netissä ajanvarausaikoja on saatavilla 15.11-9.12 välillä.

Pyhäjärvi: terveyskeskus / neuvola, Toipilaspolku 1

ma 15.11 klo: 9-15.30, sukunimen alkukirjain A-K

ti 16.11 klo: 9-15.30, sukunimen alkukirjain K-O

ke 17.11 klo: 9-15.30, sukunimen alkukirjain P-Ö

Netissä ajanvarausaikoja 18.11-20.12 välillä.

Reisjärvi: terveyskeskus / neuvola, Savikontie 1

pe 19.11 klo 12-17.50

ke 24.11 klo 9 -15.30

to 2.12 klo 9-15.30

Netissä ajanvarausaikoja 16.11-25.11 välillä.

Ohjeita rokotukseen tuleville: Tulethan terveenä, vähäisetkin flunssan oireet ovat este tulla hakemaan rokotetta. Suosittelemme käyttämään kasvomaskia, muistathan huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä, rokotusten sujuvuuden vuoksi on tärkeää, että saavut rokotettavaksi mielellään sukunimesi alkukirjaimen osoittamana päivänä (jos sellainen on merkitty) ja pukeudut helposti riisuttaviin vaatteisiin, ota mukaan Kela-kortti. Varaudu kuitenkin odottamaan vuoroasi.

Jos olet sairaana, siirtyy rokotus ja voit hakea sen toisena ilmoitettuna ajankohtana tai varaa uusi aika ajanvarauksesta. Kotihoito huolehtii heikkokuntoisten rokotukset käyntien yhteydessä.

Maksuttomiin influenssarokotuksiin ovat oikeutettuja: Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri. Lisätietoja: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote.

Omakustanteinen influenssarokote: Jos et kuulu maksuttomiin influenssarokotuksiin oikeutettuihin, voit halutessasi ottaa rokotteen (n. 17,35 €) omakustanteisesti. Tällöin sinun tulee pyytää rokotteeseen resepti terveyskeskuksesta tai Haapajärvellä suoraan apteekista. Myös nämä rokotteet pistetään yleisinä rokotuspäivinä tai varaamalla aika nettiajanvarauksesta.