2.5 alkaen muutos positiivisen koronatestituloksen ilmoittamiseen

PPKY Selänteestä ei lähetetä enää 2.5.2022 alkaen erikseen tekstiviestiä positiivisesta koronatestituloksesta. Voit katsoa koronatestisi tuloksen joko Omakannasta (kanta.fi) tai Koronatietoni.fi -sivustoilta. Sivustoille kirjautuminen vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla/varmenteella. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää em. sähköisiä palveluita, voit kysyä testitulostasi numerosta 044 7700702 arkisin klo 9-14.

Mikäli koronavirustestisi tulos on positiivinen, sinulla on koronavirustartunta. Jää heti eristykseen, pysy kotona ja vältä lähikontakteja. Sairasta kotona oireiden ajan, minimissään 5 vrk kunnes oireesi ovat selvästi lievittyneet.

Muut samassa taloudessa asuvat henkilöt voivat liikkua normaalisti, ellei heillä ole oireita. Mikäli tarvitset ohjeita, ota yhteyttä omaan työterveyshuoltoosi tai oman kuntasi terveyskeskukseen. Jos olet raskaana tai äskettäin (alle 6 viikkoa sitten) synnyttänyt, ota yhteys omaan neuvolaasi. Jos tarvitset pahentuneiden oireiden vuoksi apua, ole puhelimitse yhteydessä arkipäivisin omaan terveyskeskukseesi ja muuna aikana päivystysapuun p. 116117. Kiireellistä hoitoa tarvittaessa soita 112.

Terveisin PPKY Selänne Koronajäljitys