Ikääntyneiden ja riskiryhmien koronarokotussuojaa voidaan tehostaa 3kk kuluttua edellisestä rokotteesta tai koronataudin sairastamisesta

THL suosittelee tänä syksynä uutta korona tehosterokotetta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosterokotuksen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä harkinnan ja riskinarvion perusteella, esim. hoitavan lääkärin suosituksesta, työkomennuksen tai matkan vuoksi.

Tällä hetkellä terveyskeskuksissa rokotetaan jo aiemmin käytössä olevilla rokotteilla. Varianttirokotteista saadaan tietoa lähiviikkoina. Vielä ei ole tiedossa, kenelle varianttirokotetta tarjotaan ja paljonko sitä saadaan terveyskeskuksiin. Suosittelemme ottamaan koronarokotuksia yhdessä influenssarokotusten yhteydessä marraskuussa.

Koronarokotus ajanvaraus syyskuussa:

Rokotukseen voi tulla hakeutumalla ajanvarauksettomaan Walk in -rokotukseen tai ajanvarauksen kautta. Kaikki 12 vuotta täyttäneet rokotukseen oikeutettuun ryhmään kuuluvat voivat hakea rokotuksen ilman ajanvarausta tai ajan varaamalla. Alla olevat ajat ovat walk-in aikoja sekä ajanvarauksen kautta varattavissa.

Ajanvaraus Haapajärvi: To 8.9, 15.9, 22.9 ja 29.9. klo:16.30-19 ajanvarauksella ja to 8.9, 15.9, 22.9 ja 29.9 klo:17-19 walk-in.

Ajanvaraus Pyhäjärvi: Ke 7.9, 14.9, 21.9 ja 28.9 klo:16-18 ajanvarauksella ja walk-in sama aika.

Ajanvaraus Reisjärvi: Ma 12.9 klo:15-17 ajanvarauksella ja walk-in sama aika sekä ke 28.9 klo:15-17 ajanvarauksella ja walk-in sama aika

Ajan koronarokotukseen voi varata Ppky Selänteen etusivulta sähköisestä ajanvarauskalenterista paikkakunnittain. Valitse oma paikkakuntasi ja aloita ajan varaaminen. Vapaana olevat rokotuspäivät vapaine aikoineen ovat nähtävillä. Voit varata ajan myös puhelimitse tiistaisin klo: 9-11 puh. 044 770 0702, kuuntele ohje ja valitse numero kaksi (2), koronarokotukset, sinulle soitetaan takaisin, (ei samana päivänä).