Kolmannen annoksen koronarokotukset alkavat voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille

THL on ohjeistanut alueita aloittamaan kolmannet rokoteannokset voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Kolmansien rokoteannoksien antaminen tälle kohderyhmälle aloitetaan Selänteessä välittömästi. 

Kolmas rokoteannos annetaan niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Voimakkaan immuunipuutteiseksi katsotaan henkilöt, joilla on jokin seuraavista sairauksista tai tiloista:

  • Elinsiirto
  • Kantasolusiirto
  • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
  • Immunosuppressiivinen syöpähoito
  • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
  • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
  • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille suositellaan kolmen annoksen rokotussarjaa. Tutkimusten mukaan voimakkaasti immuunipuutteisilla vaste kahden rokotteen sarjalle jää usein puutteelliseksi. Kolmas rokoteannos täydentää heidän suojaansa.

Rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta

Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen rokoteannos, ellei sille ole lääketieteellistä estettä. Lisätietoa THL:n tiedotteessa.

Kolmannen rokotusannoksen voi tulla hakemaan:

Rokotukseen voi tulla ajanvarauksen kautta tai hakeutumalla ajanvarauksettomaan walk in -rokotukseen.

Ajanvarauksettomaan walk in -rokotuspäivään rokotukseen voi tulla itselle parhaiten sopivalla hetkellä. Lisätietoa ja walk in -päivien aikataulut löytyvät Selänteen https://www.selanne.net/koronarokotus-ajanvaraus.

Ajan koronarokotukseen voi edelleen varata netissä https://www.selanne.net/koronarokotus-ajanvaraus. Tai puhelimitse tiistaisin klo 9-14 p. 044 770 0702, kuuntele ohje ja valitse numero kaksi (2), koronarokotukset, sinulle soitetaan takaisin.