Ppky Selänteen (Haapajärvi, Pyhäjärvi ja Reisjärvi) korona- ja influenssarokotukset syystalvella

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee hakemaan syystalven tehosterokotteet koronaan ja influenssaan samalla käynnillä marras-joulukuussa.

Tehosteannosta koronarokotteeseen suositellaan: kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville ja voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan. Rokote voidaan antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Jos syystalven 2022 tehosteannoksen kohderyhmään kuuluva henkilö ei ole saanut hänelle aiemmin suositeltua neljättä annosta sairastetut taudit mukaan lukien, on hänen mahdollista ottaa se ennen syystalven tehosteannoskierroksen alkamista. Suositus neljännestä koronarokotteesta perusterveille 60–64-vuotiaille on edelleen voimassa. Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille on suositeltu aiemmin viidettä rokoteannosta.

Tehosterokotteen ottamista ei ole suositeltu heti syksyn alkuun. Rokotteet annetaan pääsääntöisesti yhtä aikaa influenssarokotusten kanssa marras-joulukuussa ja näin niiden antama suoja kestää pidemmälle kevääseen. Pitkäaikaissairauksien vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja ikänsä takia vakavan taudin riskiin kuuluvat yli 65-vuotiaat ovat myös influenssarokotteiden kohderyhmää. Tehosteannokseksi suositellaan ensisijaisesti varianttirokotetta, jotta rokotteen suoja laajenee. Varianttirokote annetaan vain yhden kerran. Syystalven tehosteannosta ei suositella kaikille, koska alle 65-vuotiaille perusterveille aiemmin suositellut rokoteannokset antavat yhä erinomaisen suojan vakavaa tautia vastaan. Myös heillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Ppky Selänne ilmoittaa myöhemmin tehosterokotusten aikataulut kunnittain. Rokotukset järjestetään pääosin massarokotuksina ilman ajanvarausta, mutta järjestämme rokotuksia myös ajanvarauksella. Lokakuun ja marraskuun aikana koronarokotuksia tarvitsevat voivat hakea rokotuksen Ppky Selänteen nettisivujen kautta ilmoitettuina aikoina joko ilman aikaa tai ajan varaamalla.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääset täältä. Halutessasi voit varata ajan myös puhelimitse tiistaisin klo 9-11 puh. 044 770 0702, kuuntele ohje ja valitse numero kaksi (2), koronarokotukset, sinulle soitetaan takaisin.