Olet tässä

Koronatietoni.fi-lataa todistus koronatestin negatiivisesta tuloksesta

Koronatietoni -palvelussa voit ladata todistuksesi Pohjois-Pohjanmaan, HUSin tai Kymsoten sairaanhoitopiirin tekemästä koronatestistä.

Todistuksen saa vain viimeisimmästä koronatestistä, mikäli se on negatiivinen.

Voit tallentaa pdf-muotoisen todistuksen esim. matkapuhelimeesi ja halutessasi tulostaa sen. Todistus on suomen-, englannin-, tai ruotsinkielinen. Automatisoitu prosessi vähentää painetta terveydenhuollosta, kun todistuksen saa itsepalveluna.

Todistusta voi käyttää matkustettaessa, mutta jotkut lentoyhtiöt vaativat käsin allekirjoitetun ja leimatun todistuksen, ota tällöin yhteyttä Selänteen koronainfoon. Varmista etukäteen, mitkä oman lentoyhtiösi vaatimukset ovat.

Koronatodistus ei ole tulostettavissa aivan heti tulostekstiviestin lähetyksen jälkeen. Jos et pysty tulostamaan todistusta tai todistus tulostuu vanhasta tuloksesta, odota puoli tuntia ja koeta uudelleen.

Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Todistuksen hankkiminen toisen henkilön, kuten lapsen, puolesta on myös mahdollista. Koronatietoni-palvelu tallentaa käyttäjien suostumuksen käyttöehtoihin sekä tiedon todistuksen tulostuksesta.

Palvelun tuottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS). Palvelu on käytettävissä useimmilla laitteilla ja kaikilla yleisimmillä selaimilla: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge ja Apple Safari.

Tästä pääset sivulle: Koronatietoni.fi