Olet tässä

Liikunta ja kehonhuolto

Harrastus- ja päivätoiminta ylläpitää terveyttä, toimintakykyä ja selviytymistä. Terveysliikuntaa on kaikki liikkuminen, jolla on myönteisiä vaikutuksia terveyteen. Tavoitteena ei ole suorituskyvyn parantaminen, kuten urheilussa, vaan hyvän terveyskunnon saavuttaminen ja ylläpito.

Kaipaatko tukea, kannustusta ja ohjausta liikkumiseen tai liikunnan ilon löytymiseen? Selänne aloittaa uuden Kuntoverkko -ryhmän, jonka tavoitteena on oivaltaa liikunnan tarve ja hyöty. Kuntoverkossa ikäihminen saa kannustusta ja tukea arkiliikunnan sekä liikuntaharrastuksen aloittamiseksi ja lisäämiseksi. Kuntoverkko sisältää videon välityksellä tapahtuvat ryhmäohjaukset sekä mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen verkossa.  

Kuntoverkko kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo:14-15 videoyhteyden välityksellä, 10 viikon ajan aloituksesta. Kuntoverkko etäliikuntaryhmä alkaa 24.3.2021 ja kestää 26.5.2021 saakka ja on maksuton.  

Kuntoverkkoa varten tarvitset oman tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, jossa on toimiva kaiutinmikrofoni, kamera sekä internet-yhteys. Lisäksi tarvitset sähköpostiosoitteen, johon lähetetään osallistumislinkki. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan Kuntoverkkoon. 

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse 22.3.2021 mennessä jussi.korkko [at] selanne.netrel="noreferrer noopener" target="_blank". Kerro viestissä nimesi, ikä ja liikuntatavoitteesi. 

Kuntoverkko on osa Selänteen etäkuntoutus-projektia, joka toteutetaan POPsote-hankkeen Ikäihmisten kehittämisohjelman alla. Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma koostuu neljästä kehittämisohjelmasta, joista Ikäihmisten palvelut ovat yksi. Tavoitteena on kehittää yhdessä palveluiden sisältöä niin, että pohjoispohjalainen ikääntyvä ihminen voi elää turvallisen, mielekkään ja kokonaisen elämän omassa kotonaan. Tätä edesauttavat oikea-aikaiset, yksilölliset ja helposti saavutettavat palvelut, jotka ovat asiakkaita lähellä tai etäyhteyksillä saavutettavissa. 

Kuntoverkko

 

Tietoa ikäihmisten terveysliikunnasta Voimaa vanhuuteen -sivut