Olet tässä
- Ensiapu ja päivystys
-
Terveyspalvelut
- Sähköiset terveyspalvelut
- Ajanvaraus
- Päivystys
- Koronainfo
- Etävastaanotto
- Erikoishoitajien vastaanotto
- Reseptin uusiminen
- Laboratorio
- Röntgen
- Suun ja hampaiden huolto
- Työterveyshuolto
- Kuntoutus
- Dialyysiyksikkö
- Hoitotarvikejakelu
- Vuodeosastot
- Haavapoliklinikat
- Kotisairaala
- Perhekeskus (Lapset, nuoret ja perheet)
- Mielenterveys- ja päihdepalvelut
- Sosiaalipalvelut
- Ikääntyneiden palvelut
- Asiakkaalle
Perhetyö

Perhetyö on suunnitelmallista, tavoitteellista ja pääsääntöisesti perheen kotona, yhdessä perheen kanssa tehtävää työtä. Perhetyöllä tuetaan vanhemmuutta sekä lapsen turvallista kasvua ja kehitystä. Perhetyöntekijä tapaa perheitä säännöllisesti, jolloin perheiden kanssa muun muassa keskustellaan, työskennellään erilaisten työmenetelmien avulla ja pyritään vahvistamaan perheen omia voimavaroja ja vahvuuksia. Perhetyöntekijä laatii perheen kanssa perhetyön sopimuksen ja suunnitelman. Suunnitelmaa tarkistetaan yhdessä asiakkuudesta vastaavan työntekijän kanssa sovitusti.
Perhetyö voi olla sosiaalihuoltolain tai lastensuojelulain mukaista perhetyötä. Perhetyötä on varhaisen tuen perhetyö, erityisen tuen perhetyö ja tehostettu perhetyö.
Varhaisen tuen perhetyö
Varhaisen tuen perhetyö on sosiaalihuoltolain mukaista työskentelyä, jossa vastuu asiakasprosessista ja päätöksistä on perhekeskuksen sosiaaliohjaajalla. Perhe voi pyytää varhaisen tuen perhetyötä itse tai tuen tarve voi perheen suostumuksella tulla tietoon myös perheen kanssa työskenteleviltä yhteistyötahoilta esimerkiksi koululta tai neuvolasta. Varhainen tuen perhetyö on perheiden saatavilla hyvin matalalla kynnyksellä. Tarkoituksena on tukea perhettä vanhemmuudessa, arjen rutiinien hallinnassa sekä perheen toimintakyvyn ja jaksamisen vahvistamisessa. Työskentelyä on lähinnä arkisin.
Erityisen tuen perhetyö
Erityisen tuen perhetyö on sosiaalihuoltolain mukaista työskentelyä, jossa vastuu asiakasprosessista ja päätöksistä on sosiaalityöntekijällä. Varhaisen tuen perhetyöhön verrattuna lapsen ja perheen palveluntarpeessa on enemmän haasteellisuutta, työskentelyssä korostuu kuntouttava / korjaava työote. Erityisen tuen perhetyön piirissä olevan lapsen ja perheen tilanne vaatii useimmiten monitoimijaista verkostotyötä. Työskentelyä pääasiassa arkisin, mutta tarvittaessa myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Tehostettu perhetyö
Tehostettu perhetyö on lastensuojelulain mukaista työskentelyä, jossa vastuu asiakasprosessista ja päätöksistä on sosiaalityöntekijällä. Tehostetun perhetyön ajatuksena on muutostyöskentely, jossa keskiössä on lapsen suojelu ja perheen kuntouttaminen. Työskentely on tiivistä ja sitä voi olla myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Lasten ja perheiden palvelujen yhteystiedot
Työntekijöiden sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi [at] selanne.net
Kiireellinen sosiaalipäivystys virka-aikana klo 8 - 16
puh. 044 4456 711
Virka-ajan ulkopuolella yleinen hätänumero 112
Lapsiperhepalveluiden esihenkilö
sosiaalityöntekijä
Annukka Mäkeläinen
044 445 7787
Perhekeskuksen sosiaaliohjaaja
Leena Tahkokorpi
040 1808 468
perhetyöntekijä
Eeva Aulakoski
044 4456 478
perhetyöntekijä
Minna Viljamäki
040 180 8959
perhetyöntekijä
Aino Raappana
040 568 3188
perhetyöntekijä
Marja Raappana
040 1808 962